27 липня 2015, 12:30, Олійні

Україна експортуватиме більше сої до ЄС

Міністерство аграрної політики та продовольства України разом із Асоціацією «Дунай соя» під час засідання круглого столу визначили пріоритетні напрями для збільшення експорту сої з України, пише сайт Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«У червні під час міжнародної виставки «АГРО – 2015» була підписана Декларація про приєднання України до Асоціації «Дунай соя». Приєднання до Декларації «Дунайська Соя» є одним із способів вийти на ринок ЄС, ствердити бренд української сої та налагодити зв'язки у регіоні. Україна брала участь у процесі вирощування сої у Дунайському регіоні. І можу сказати, що до 2020 року забезпечити потреби ЄС можливо», — про це під час круглого столу повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька.

Як зазначається у повідомленні, на заході було визначено, що для збільшення експорту сої з України необхідно налагодження процесу сертифікації та відстеження продукції.

«Представники Асоціації «Дунайська Соя» висловили думку, що для європейського споживача питання довіри до виробника є принциповим фактором ринкової привабливості», – додається у матеріалі.