27 березня 2017, 16:21, Україна

В Україні зріс попит на жимолость — експерт

Нішеві культури знаходяться на піку популярності. Це відбувається завдяки їх користі для здоров’я. Попит на жимолость, як на нішеву культуру зріс і на ягоди, і на посадковий матеріал. Про це в інтерв’ю propozitsiya.com повідомляє заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва НААН, кандидат сільськогосподарських наук Олександр Ярещенко.

«Судячи з досвіду сусідів-поляків, вони вже встигли роздивитися у жимолості комерційний продукт і фактично з нуля наростили площі під ягодою до 3000 га. Проте в Україні нараховується не більше 100 га комерційних насаджень», — розповідає експерт.

Олександр Ярещенко вважає, що господарства готові ризикувати і вкладати кошти в розвиток напрямку. Жимолость має очевидні плюси: раннє плодоношення, невибагливість до ґрунту та у мов вирощування, наявність гідних вітчизняних сортів, а також користь для здоров’я. Культура споживання цієї ягоди в Україні знаходиться на стадії формування.

«Тому важливо не лише нарощувати площі насаджень, але і активно працювати над маркетингом, щоб зробити ягоду пізнаваною та популярною в Україні», — наголошує експерт.