4 квітня 2017, 13:39, Світ

Канадські фермери здають курей в оренду

На сімейній фермі Belbeck Family Farm, що неподалік Онтаріо, пропонують орендувати курей, пише CBC/Radio-Canada.

Ідея такого бізнесу з'явилася, бо багато людей не можуть однозначно дати відповідь: чи зможуть доглядати за курми, якщо заходить їх розводити? Тож для тих, хто невпевнений у свої можливостях, господарі готові дати курей в оренду.

Курчат доставлять безкоштовно в радіусі 80 км від ферми. Орендний пакет також включає в себе невеликий курник, корм і навіть книжку про те, як доглядати за птахами.

Усього дві курки можуть дати орендарям близько 12 яєць на тиждень.Ферма також здає в оренду інкубатори, якщо люди хочуть спостерігати, як з яєць з'являються курчата. Їх потім можна відправити назад.

За словами господині ферми Кейт Белбек (Kate Belbeck), орендарі дуже рідко повертають курей.

Більшість справляються і кажуть, що не треба спеціальних умінь і зусиль для цього. Повернення бувають лише у випадках, коли люди не дотримуються правил муніципалітету щодо утримання курей.

«Курі дуже схожі на будь-яких інших домашніх улюбленців. Потрібно буде годувати і поїти їх щодня, збирати яйця теж кожен день. Ну і витрачати деякий час на очищення курника, тобто доглядати як за будь-якими іншими тваринами» — розповіла господиня сімейної ферми.