5 серпня 2015, 19:30, Світ

Французькі фермери напали на далекобійників

Французькі фермери, незадоволені бездіяльністю уряду своєї країни на тлі гострої кризи сільськогосподарської галузі, відновили акції протесту. Як передало сьогодні агентство Франс Пресс, у департаменті Жер, на південному сході країни, обурені аграрії перекрили автотрасу і почали відбирати імпортне м'ясо, яке везли з сусідньої Іспанії в рефрежираторах, пише «ТАСС».

Свою акцію фермери почали ще в понеділок ввечері, виставивши вздовж дороги близько п'яти десятків тракторів. Уночі вони зупинили одну із вантажівок, як прямувала з Іспанії, і заволоділи вантажем. Протестуючі привласнили собі 20 т імпортного м'яса.

«Конфісковане» іспанське м'ясо вони викинули перед будівлею префектури департаменту в місті Ош — адміністративному центрі Жера.

Протест на південному сході Франції проводиться за ініціативою одного з провідних профспілок галузі — Департаментської федерації аграрних виробників, за участю асоціації «Молоді аграрії».

Як підкреслюють організатори, особливе обурення у них викликає нерівність, в які поставлені французькі виробники, в порівнянні з іноземними конкурентами.

«На сьогодні ми пов'язані французькими нормами, які набагато суворіші, ніж загальноєвропейські. Нас зобов'язують виробляти товари екстра-якості. Ми не проти цього, але регламенти повинні бути однаковими для всіх», — наголошується в заяві профспілкового об'єднання.