18 квітня 2017, 11:32, М’ясо

У Держпродспоживслужбі розповіли про вакцинацію тварин у господарствах населення

Начальник Управління здоров’я та благополуччя тварин Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Держпродспоживслужби Микола Сонько розповів про особливості вакцинації тварин у присадибних господарствах населення, повідомялє прес-служба відомства.

Перше про, що йшлося – це оплата вакцинації. Микола Сонько повідомив, що постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.2008 року № 413 передбачено, що здійснення обов'язкових протиепізоотичних заходів, а саме діагностика, профілактика та ліквідація окремих захворювань, в першу чергу спільних для тварин і людей, та захворювань, які можуть завдати значних економічних збитків, здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.

Безкоштовно у приватних господарствах провадять вакцинацію проти сказу тварин (вакцинують собак і котів), класичної чуми свиней та хвороби Ньюкасла (вакцинують свійську птицю породи курячих).

Окрім цього в Україні проводяться планові огляди великої та дрібної рогатої худоби, коней та свиней.

Щодо закупівлі вакцин, то вона може відбуватися як за кошти держави, так і за кошти власників тварин. При закупівлі вакцин державою, у плату за вакцинацію входять і кошти за використані препарати.