23 квітня 2017, 17:39, Овочі

Українські фермери знижують ціни на овочі через дешевизну імпортних

Українські фермери знижують ціни на огірки та помідори через невисокий попит і конкуренцію із боку Польщі. Польські огірки займають велику частину овочевого ринку України. У західних областях крупним оптом польські огірки продають за ціною 32 — 35 грн/кг, повідомляє сайт zerno-ua.com.

Зараз виробники, залежно від регіону, готові продавати огірки за ціною 38 — 45 грн/кг. Хоча, ще в середині квітня їх продавали не дешевше ніж за 42 грн/кг.

За словами директора української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, через торгівельну війну між Росією та Туреччиною ціни на огірки та помідори можуть знизитися, адже в Україну почали постачати дешеві товари. Вітчизняні виробники вимушені знижувати ціни на овочі. Цього року сезон тепличних огірків і помідорів розпочався у березні, проте українські виробники не змогли встановити високу ціну на свою продукцію адже у продажу з’явилися турецькі овочі за конкурентною ціною.

«На даний момент, за рахунок конкурентів, вартість помідорів та огірків виявилася досить зваженою. У 2016 р. ціна на тепличні овочі була значно вищою», — повідомив експерт.

На оптових ринках огірки коштують від 57 грн/кг, помідори — 52 — 60 грн/кг.