25 травня 2017, 12:13, Садівництво

Садівники півдня і Закарпаття почали збирати врожай лише цього тижня

Сезон свіжої ягоди розпочався ще місяць тому, але фактично, більшість господарств півдня та Закарпаття розпочали збирати врожай тільки на цьому тижні, пише «Інфо-Шувар».

За словами експертів, ціни на свіжу ягоду досі тримаються на рекордно високих показниках. Зростання ціни, в порівнянні з минулими роками, пояснюється аномальними погодніми умовами цього сезону — через холодну весну сезон збирання суниці садової у відкритому ґрунті та ранньої черешні затримався на 10-14 днів.

«Саме через приморозки зазнали втрат виробники суниці в Центральних та Західних регіонах країни, які традиційно починають виходити на ринок ближче до середини липня. Врожай черешні також буде невисоким, бо через холодну дощову погоду виникли проблеми із запиленням дерев в садах Південних регіонів», — ідеться в повідомленні.

Як розповіли експерти, найближчими днями зниження ціни на ягоду прискориться, але загалом протягом всього сезону ця продукція може коштувати дорожче, ніж в попередні роки. Високі ціни сформуються внаслідок холодної весни та кількох хвиль приморозків у другій половині квітня та на початку травня.