31 травня 2017, 11:02, Молоко

Заборона молока другого сорту це лише інформаційна хвиля ― Чагаровський

На думку голови Ради директорів Союзу молочних підприємств України Вадима Чагаровського, розмови про заборону молока другого сорту пов’язані з появою закону «Про державний контроль», який нещодавно прийняли в Уряді, повідомляє Інфагро.

«Як на мене, розмови про заборону молока другого сорту ― це чергова інформаційна хвиля. Такі розмови ― про заборону чи відміну другого сорту молока, яке не відповідає європейським стандартам ― періодично відновлюються с 2010 – 2012 рр.», ― заявив Вадим Чагаровський.

Коли йдеться про молоко другого сорту всі розуміють, що говориться про молоко, яке виробляється в господарствах населення. Заборона на таке молоко призведе до певних соціальних наслідків.

«Насправді, ситуація з якістю молока невизначена. По-перше, тому що той стандарт по якості молока, який існує у нас в країні не відповідає європейським вимогам. Європейські директиви містять жорсткі вимоги до переробки молока в продукти., призначені для споживання населенням. Крім того, існують дозволи на переробку молока у продукцію, яка використовується для виробництва кормів для тварин», ― розповів експерт.

За його словами, в Україні вже деякий час намагаються розробити новий державний стандарт щодо молока. Попередній проект розкритикували, тому що він був недосконалий. Крім того, він розроблявся без врахування європейських директив.