3 червня 2017, 09:08, Світ

США. Фермери виступили проти скорочення Трампом аграрного бюджету

Союз фермерів США (National Farmers Union, NFU) протестує проти ініціативи президента Дональда Трампа скоротити бюджетні витрати в 2018 р. підтримку фермерства на 21% (майже $230 млрд), повідомляє The Dairy Site.

«Запропонований президентом бюджет є посяганням на програми і спеціалістів, які забезпечують життєво важливі послуги, дослідження і страхування для сімейних ферм Америки та споживачів», — прокоментував президент NFU Роджер Джонсон.

За словами Роджера Джонсона, глибоке розчарування викликає, що президент пропонує такі скорочення в розпал сільськогосподарського кризи, котра за чотири роки призвела до зниження цін на сільгосппродукцію і скорочення доходів фермерських господарств на 50%.

Скорочення можуть торкнутися також страхування врожаю — мінус $29 млрд, програми з охорони природи — $6 млрд, програми за пільговою покупкою продуктів — $ 191 млрд, інших програм з підтримки фермерства — $ 3 млрд. За словами Джонсона, таке рішення спричинить багаторазове зниження доходів фермерів.

«NFU закликає Конгрес відмовитися від цих скорочень бюджету і прийняти рівні фінансування, які забезпечать успішний розвиток фермерських громад і в цілому сільських районів Америки», — заявив президент Союзу фермерів США.