3 вересня 2017, 09:16, Україна

Селяни виступили проти будівництва електростанції через хвороби тварин і людей

На Миколаївщині мешканці с. Михайлівка виступили проти будівництва сонячної станції, побоюючись, що вона негативно вплине на здоров'я людей та тварин.

Про це повідомляє ecotown.com.ua.

«Корови нашого односельчанина, у якого електричні опори проходять біля будинку, хворіють постійно лейкозом. А який негатив принесе нам сонячна електростанція біля села», ― повідомила Тетяна Тетенькіна. 

Рішення про відмову від зведення станції стало результатом громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації ― Детального плану території земельної ділянки з метою зміни категорії та цільового призначення ділянки для будівництва будівель та споруд енергогенеруючих підприємств в межах сільради (за межами населеного пункту). 

Присутній на громадських обговореннях директор і власник компанії-забудовника, яке мало намір побудувати сонячну електростанцію у Михайлівці, пообіцяв виділити землю для прогону худоби ― 40 м, облаштувати ставок для напування тварин, а також зареєструвати установу в Миколаївському районі, аби податки йшли до місцевого бюджету.

Однак результатом громадських обговорень стало одноголосне рішення присутніх ― проти зміни цільового призначення ділянки.