Реклама

USAID анонсувало новий пакет підтримки для українських фермерів

7 травня 2024 1232 0
USAID анонсувало новий пакет підтримки для українських фермерів
Kurkul.com

USAID виділяє $60 млн на підтримку українського сільського господарства. Про це заявила заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулмен.

За її словами, пакет допомоги спрямований на впровадження нової програми Harvest (Врожай) для пом’якшення впливу агресії росії на сільськогосподарське виробництво в Україні.

«Програма має на меті допомогти українським аграріям підвищити ефективність виробництва, зробити його стійкішим і більш конкурентоспроможним під час війни та поряд із цим закласти основу для довготривалого сталого розвитку українського агросектору. У межах Harvest USAID сприятиме створенню в Україні такого регуляторного та бізнес-середовища, яке розкриє потенціал для інновацій та допоможе залучити ресурси приватного бізнесу, аби допомогти українським агровиробникам і далі годувати свою країну та багато інших країн світу», — розповіли в USAID.

Ізобель Коулмен також нагадала, що український АПК залишається одним із головних рушіїв української економіки, зокрема у 2023 р. він забезпечив понад 60% надходжень від експорту.

«Програма Harvest увійде до «Ініціативи стійкості сільського господарства в Україні» (AGRI-Україна). Від липня 2022 р. USAID уже вклало в неї понад $350 млн, а також залучило ще більш ніж $370 млн від інших донорів», — йдеться в повідомленні.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама