Мінагропрод запустив пілотний проект з роздержавлення агропідприємств

9 червня 2015 79 0
Мінагропрод запустив пілотний проект з роздержавлення агропідприємств
Latifundist.comМінагропрод запустив пілотний проект з роздержавлення агропідприємств

Міністерство аграрної політики та продовольства України, Фонд державного майна України і Фонд інновацій та розвитку (Республіки Грузія) створюють спільну робочу групу і починають пілотний проект по роздержавленню аграрних ДП. Про це йдеться в повідомленні Мінагропроду.

Для участі у проекті відібрано 10 державних підприємств зі сфери рослинництва, тваринництва, конярства, а також науково-дослідної та переробної галузі.

Одне з них — сільськогосподарське підприємство «Трест» — вже пройшло передприватизаційну підготовку та наказом міністерства передано в сферу управління регіонального відділення Фонду держмайна по Чернігівській області. Робота по дев'яти держпідприємствам завершиться найближчим часом.

«Ми цілеспрямовано відібрали різні підприємства з погляду спеціалізації, розташування і механізмів роздержавлення, які можуть бути застосовані. Частина з них підпадає під паювання, інші приватизують, а майно інших реалізують на аукціоні. Наша спільна мета — відпрацювати кожен з механізмів, скоординувати дії і на практиці імплементувати успішний досвід наших грузинських партнерів», — повідомив заступник голови робочої групи Мінагропроду з питань роздержавлення Олексій Зубрицький.

Виконано за допомогою Disqus