На Тернопільщіні відкрили потужний переробний комплекс

23 листопада 2015 144 0
На Тернопільщіні відкрили потужний переробний комплекс
Вuchach-ahp.com.uaНа Тернопільщіні відкрили потужний переробний комплекс

У Бучачі на базі фермерського господарства «Гадз» відбулося відкриття першої черги переробного комплексу та фруктосховища на 35 тис. тон, повідомляє сайт господарства.

У церемонії запуску сортувальної лінії взяли участь засновник підприємства Петро Гадз, Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, голова Тернопільської ОДА Степан Барна та народний депутат України Микола Люшняк.

Всього за два місяці збудовані перші потужності цього комплексу, а це холодильні приміщення на 10 тис. тон та найсучасніша сортувальна лінія. Запуск об’єкту розцінюється, як переломний момент у житті не тільки Бучацького району, але і всього тернопільського краю.

«Це, безумовно, переломна подія! Дуже позитивно, що яблука з цього регіону будуть продаватися протягом цілого року. Адже продукція буде професійно пакуватися та буде входити у «ланцюги» вартості протягом всього сезону реалізації. Це змінює прибутковість та перспективність виробництва у всьому вашому регіоні», — зауважив Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук.

Як зазначають спеціалісти в аграрній галузі, будівництво такого фруктосховища вже у найближчий час дасть змогу продукції ФГ «Гадз» вийти на міжнародний ринок.

«Наше яблуко – найкраще, ароматне та соковите! Коли поляк чи італієць пробує наше яблуко, то він каже, що нього точнісінько такий самий сорт, але мак зовсім інший. Тому наша ціль не тільки внутрішній ринок, але і азійські, і арабські, і скандинавські країни, — зазначив голова правління ТОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз.

За його словами, підприємство запустило лінії, які миють, шліфують і фасують яблука. У середині квітня наступного року планується відкрити австрійська лінію, яка буде різати і сушити фрукти на яблучні чіпси.

«Також ми будемо виробляти соки, пюре, джеми, яблучний сидр, яблучне вино та яблучний оцет. Ми націлені обладнати тут цілісний комплекс переробки знову ж таки орієнтований не тільки на внутрішній, але на зовнішні ринки», — говорить Путро Гадз

Окрім того, того Микола Люшняк додав, що відкриття потужного фруктосховища на базі ФГ «Гадз» дасть змогу не тільки значно покращити економіку краю, але це є показником підйому української економіки загалом.

«Ще десять років назад будівництво такого об’єкту прирівнювалося до чуда. Тепер ми це чудо бачимо у Бучачі. Сьогодні тут збудований цілий комплекс з сучасними фасувальної лінією та холодильниками. Під час будівництві використано 90% українських матеріалів. Пів року назад тут був ще пустир. Відкриттям таких комплексів, ми ще раз показуємо, що у такий важкий час можна перезавантажити економіку України. Період стагнації пройшов,» — сказав нардеп.

Виконано за допомогою Disqus