Аграрії Чернігівщини поповнили парк сільгосптехніки на 390 млн грн

27 лютого 2016 60 0
Аграрії Чернігівщини закупити сільгосптехніки на 390 млн грн
a7d.com.uaАграрії Чернігівщини закупити сільгосптехніки на 390 млн грн

На Чернігівщині у 2015 р. проводилась робота по технічному переоснащенню сільськогосподарського виробництва, пише прес-служба Чурнігівської облдержадміністрації.

Сільгосптоваровиробниками придбано 57 тракторів, 48 зернозбиральних комбайнів та 366 одиниць іншої техніки і обладнання на загальну суму 390 млн грн.

«При прогнозі у майже 3,4 млн намолочено 3,5 млн т зернових та зернобобових культур. Виробництво олії з плюсом майже 13% ніж за аналогічний період попереднього року», — сказано у повідомленні.

Також додається, що у сільськогосподарських підприємствах області відбулося збільшення обсягів виробництва молока та яєць. Продуктивність дійної череди у середньому по області додала понад 8,1%. При цьому, найвищі показники досягнуті в Ічнянському, Варвинському, Бахмацькому районах. Середньодобові прирости великої рогатої худоби у середньому по області збільшились до 567 голів.

«Продовжувалась розбудова виробничої інфраструктури галузі. Протягом 2015 р. введено в експлуатацію 11 тваринницьких об’єктів: 6 — у скотарстві, 4 – у свинарстві, 1- у птахівництві», — зазначається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus