Землі НААН мають використовуватись за призначенням ― Павленко

15 березня 2016 67 0
Олексій Павленко, міністр Мінагропроду
latifundist.comОлексій Павленко, міністр Мінагропроду

На сьогодні гостро постала проблема відсутності контролю за використанням та відчуженням земельних ділянок, переданих державою в безстрокове безоплатне користування Національної академії аграрних наук для виконання визначених державою завдань. Про це йшлося під час засідання міжвідомчої робочої групи з питань ефективності використання земель НААН, повідомляє міністр Мінагропроду Олексій Павленко на своїй сторінці в Facebook.

«У постійному користуванні Академії та підпорядкованих їй ДП близько 400 тис. га земель сільськогосподарського призначення. До Мінагрополітики надходили численні звернення громадян, народних депутатів, установ та організацій щодо діяльності науково-дослідних господарств НААН. Порушуються питання незадовільної господарської діяльності дослідних господарств, неправомірності укладення договорів про спільний обробіток землі та оренду», ― зазначає міністр.

За його словами, частина звернень стосується й питання розпаювання дослідних господарств, що належать НААН.

«Найгучнішими є випадки самовільного захоплення земельної ділянки державного підприємства «Дослідне господарство «Чабани» Національного наукового центру (ННЦ) Інституту землеробства Національної академії аграрних наук України (Київська область), доведення до ліквідації Державного підприємства «Дослідне господарство «Новоселівське» (Одеська область), можливого привласнення товарно-матеріальних цінностей НААН, які обліковуються за Державним підприємством «Дослідне господарство (далі – ДП ДГ) «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України. За зазначеними фактами порушено кримінальні справи», ― зазначає Олексій Павленко.

Тож, як йдеться в повідомленні, міністерство відкрите до діалогу та співпраці наукових організацій із міністерствами і відомствами, органами державної влади та місцевого самоврядування, установами і підприємствами з метою подолання кризових явищ у земельній сфері.

Виконано за допомогою Disqus