Реклама

СБУ викрило посадовців, які вимагали хабарі з експортерів зерна на Харківщині

8 травня 2023 91 0
СБУ викрило посадовців, які вимагали хабарі з експортерів зерна на Харківщині
Kurkul.com

Служба безпеки ліквідувала корупційну схему у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області. Зловмисники вимагали гроші з представників українських компаній, які експортують агропродукцію. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, незаконну діяльність організував начальник одного з управлінь держустанови. Для реалізації схеми він залучив свого підлеглого — інспектора.

«За хабарі посадовці обіцяли аграріям «безперешкодну» видачу фітосанітарного сертифіката відповідності сільгосппродукції. Сума «данини» становила $100 за одну вантажівку з товаром. У разі несплати — погрожували максимально затягувати бюрократичні процедури щодо отримання дозвільних документів», — пояснили в СБУ.

Правоохоронці зафіксували два епізоди одержання хабарів фігурантами за «сертифікацію» 20 фур з українським зерном. Затримано організатора схеми на отриманні другої частини неправомірної вигоди.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Також планується оголошення про підозру його спільнику.

Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus