Реклама

Шахрай з Одеси видурив у 6 фермерів 45 млн грн

28 квітня 2023 273 0
Шахрай з Одеси видурив у 6 фермерів 45 млн грн
Depositphotos

На Одещині викрито шахрая, який заробляв шляхом «нібито надання посередницьких послуг» між аграрними підприємствами у сфері купівлі-продажу сільськогосподарських культур. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

«Підприємливий одесит представлявся посередником, який надає послуги у пошуку ринку збуту або ринку продажу сільгосппродукції, а також послуги в логістичній системі транспортування до місця її придбання або збуту. Так, створивши хибне враження щодо своєї порядності та чесності, ділок увійшов у довіру до суб’єктів господарської діяльності та з грудня 2020 по липень 2022 року уклав низку фіктивних правочинів у сфері купівлі-продажу зернових культур, заздалегідь не збираючись виконувати взяті на себе зобов’язання перед замовниками», — пояснили у прокуратурі.

Для підтвердження дійсності своїх намірів щодо поставки товару, який фактично покупцю не доставлявся, а продавався іншим особам, та використовуючи сталі зв’язки у агросфері, він підробляв товарно-транспортні накладні.

Такими протиправними діями чоловік заволодів зерновими культурами, зокрема кукурудзою, ячменем, пшеницею, соняшником загальною масою 4 276 т, та коштами 6 аграрних підприємств на понад 45 млн грн.

Стосовно фігуранта на розгляді двох судів уже перебувають обвинувальні акти щодо скоєння ним аналогічного злочину — збагачення на фіктивному посередництві зі здійснення митного оформлення вантажу через брокерські фірми за мінімальною ціною (ч. 4 ст. 190 КК України), а також за фактом завідомо неправдивого повідомлення про мінування суду з метою зриву розгляду своєї кримінальної справи (ч. 2 ст. 259 КК України).

Читайте також: Фахівець порадив, як не придбати фальсифіковані пестициди

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама