Аграрії Рівненщини почали активно вирощувати нішеві культури — експерт

28 березня 2016 80 0
Юрій Супрунюк, голова Рівненської обласної організації Аграрної партії України
agroparty.org.uaЮрій Супрунюк, голова Рівненської обласної організації Аграрної партії України

93% посівів озимих на Рівненщині перебувають в доброму та задовільному стані. Про це зауважив голова Рівненської обласної організації Аграрної партії України Юрій Супрунюк, повідомляє прес-служба Аграрної партії.

За його словами, на 7% площ посіви слабкі, зараз їх підживлюють.

«Погода нам допомогла, але все ж таки у аграрних виробників далеко не все добре. І головна проблема — це відсутність коштів. Власних грошей не вистачає, бо аграрії не завжди можуть продавати вирощену продукцію за справедливими цінами, особливо це стосується дрібних і середніх виробників, а отримати кредити практично нереально», — наголосив Юрій Супрунюк.

Він зазначив, що на Рівненщині також розпочали програму підтримки приватних землевласників та дрібних фермерів.

«Ми створили консультаційний центр, який надає консультації, як обробляючи невеликі ділянки землі можна заробляти значно більше, головним чином за рахунок перекваліфікації на нішеві культури і вирощування їх за новими технологіями. Рентабельність вирощування таких культур у 2-3 рази вища. Приміром, це може бути олійний гарбуз, полуниця, малина, гірчиця — перелік досить великий і ми його поповнюємо», — розповідає експерт.

Як повідомляє Юрій Супрунюк, Рівненська обласна організація Аграрної партії України співпрацює з підприємствами, які гарантовано викупають у людей продукцію за прогнозованими цінами, потім вони відправляють її або на переробку, або на експорт.

Виконано за допомогою Disqus