До реєстру внесли індустріальний парк із вирощування та переробки технічних конопель

17 жовтня 2023 74 0
До реєстру внесли індустріальний парк із вирощування та переробки технічних конопель
Depositphotos

Кабінет Міністрів включив до реєстру ще один індустріальний парк Нempy UА, який спеціалізується на вирощуванні та переробці технічних конопель. Про це у Telegram написав представник уряду у ВР Тарас Мельничук.

Індустріальний парк розташований на Рівненщині площею 42,9 га. Резидентами парку є компанії, які спеціалізуються на виробництві продукції з промислових конопель, дослідженнях та розробках нових продуктів, а також на наданні спеціальних послуг.

«Інфраструктура та технологічні можливості парку будуть забезпечувати весь ланцюжок від насіннєвого фонду до виробництва та продажу готових продуктів», — зазначив Тарас Мельничук.

Загалом в індустріальному парку Нempy UА можуть виробляти понад 200 видів різних продуктів.

Читайте також: Названо рентабельність вирощування технічних конопель в Україні

Індустріальний парк, буде оснащений виробничим та технологічним обладнанням. Резиденти парку — компанії, які спеціалізуються на виробництві продукції з промислових конопель, дослідженнях та розробках нових продуктів, а також на наданні спеціальних послуг.

Особливостями парку будуть:

  • простота та технологічність обладнання, необхідного для переробки;
  • прозора собівартість виробництва;
  • можливість використання будь-яких масштабів виробництва;
  • незалежність від центрального енергопостачання за рахунок власної ТЕЦ;
  • можливість одержання широкого спектра продукції.

Великою перевагою HEMPY UA Industrial Park буде власний науково-дослідний центр, який поєднує досвід світових партнерів з науковим потенціалом експертів українського інституту селекції конопель. Новітні розробки та технології центру дозволять отримати всі можливості які надають промислові коноплі на експериментальних полях, та сертифікувати продукти за європейськими стандартами.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus