Німецька компанія почала вирощувати в Україні саджанці дерев нового типу

30 грудня 2023 27367 0
Німецька компанія почала вирощувати в Україні саджанці дерев нового типу
Kurkul.com

Німецька компанія Lodder Unterlagen попри війну в Україні продовжила спільну роботу з українськими вченими та розсадниками з виробництва саджанців та підщеп для фруктових дерев, повідомляє agrotimes.

Про це на Міжнародному практичному форумі «Інтенсивний сад: зерняткові, кісточкові, горіх» повідомив Йоганн Зуккау, представник компанії Lodder Unterlagen в Україні.

«Хоча ця робота була дещо зірвана подіями 2022 року, проте спільно з розплідником Sanotree (Україна) компанія Lodder Unterlagen продовжувала виробляти дерева на основі не лише підщеп та прищеп з Німеччини, а й прищеп з Південного Тиролю (Італія), з Голландії та Франції», – розповів Йоганн Зуккау.

Крім того, компанія Lodder вперше у своїй діяльності в Україні розпочала тут виробництво дерев за технологією дерева Кніп Баум, супроводжуючи технологічний процес.

«Коли дерева після зимового щеплення підросли, і щеплена частина досягла 10-15 см, зверху їй впорскують гормон, що впливає на принцип зростання дерева. Гілки стають горизонтальнішими, що підвищує родючість дерева. Рослина виходить із того, що «з біологічної точки зору йому потрібно створювати «дрова», а нам потрібні фрукти. У випадку технології Кніп Баум 80-90 т/га яблук вже не є рекордом», — пояснив представник компанії.

  © Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus