Виробники молока отримують гуманітарну допомогу від Швейцарії

29 січня 2024 2951 0
Виробники молока отримують гуманітарну допомогу від Швейцарії
Мінагрополітики

Задля забезпечення продовольчої безпеки в Україні та зокрема з метою покращення доступу до якісних та безпечних молочних продуктів Швейцарія вже третій рік поспіль надає гуманітарну допомогу виробникам молока у найбільш постраждалих областях. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Як зазначається, станом на січень 2024 року вже 355 господарств з виробництва молока стали учасниками проєкту: у Дніпропетровській (26), Донецькій (6), Запорізькій (2), Київській (78), Миколаївській (12), Одеській (11), Сумській (59), Харківській (64), Херсонській (2) та Чернігівській (95).

Загальне поголів’я ВРХ, що утримується у господарствах-одержувачах гуманітарної допомоги, становить понад 350 тис. голів, у тому числі понад 130 тис. голів корів. 

У відомстві додали, що ті господарства, які ще не отримували допомогу, можуть подати запит за посиланням до 19 лютого.

Важливою умовою для участі у проєкті є державна реєстрація потужностей з виробництва молока від корів згідно з законодавством. 

Друга фаза фінансованого Швейцарією проєкту гуманітарної допомоги триватиме до 31 травня 2024 року. Виробники молока матимуть змогу отримати засоби для миття та дезінфекції доїльного обладнання, перед- та післядоїльної обробки вимені, серветки для гігієни вимені, рукавички, реактиви для виявлення прихованих форм маститів, дезінфектанти для тваринницьких приміщень тощо, що повністю задовольнить тримісячну потребу.

Читайте також: Родина сироварів з Вінниччини виграла грант на розвиток господарства

Очікується, що така короткострокова підтримка не лише поліпшить доступ фермерів до критичних виробничих засобів, а й сприятиме дотриманню гігієнічних стандартів у первинному виробництві молока. Належна гігієна доїння забезпечує здоров’я та благополуччя тварин і має прямий вплив на безпечність молочних продуктів, а, отже, і на здоров’я споживачів.

До слова, гуманітарний проєкт реалізується на запит Міністерства аграрної політики та продовольства України у взаємодії з Асоціацією виробників молока України, міжнародним благодійним фондом SaveUA та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за координації з Посольством Швейцарії в Україні.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus