Фахівець розповів про проблемні моменти у вирощуванні цукрових буряків

4 березня 2024 92 0
Фахівець розповів про проблемні моменти у вирощуванні цукрових буряків
Kurkul.com

За прогнозами експертів, у сезоні 2024 в Україні збережеться тренд із посіву культур, на яких вдалось заробити аграріям торік. Зокрема, це цукровий буряк. Він став однією з наймаржинальніших культур за підсумками двох попередніх років.

Як зазначив у коментарі для Kurkul.com Юрій Нестерук, менеджер з розвитку технологій в Західному регіоні компанії LNZ Group, раніше в Україні вирощувалось близько 1 млн га цукрових буряків. В останні роки площі зменшились до 250 тис. га.

За його словами, галузь буряківництва в Україні наразі монополізована, працює приблизно 5-8 компаній, які займаються виробництвом і переробкою солодких коренів. І вони для своїх потреб імпортують ЗЗР для цукрового буряка.

Серед проблемних моментів у вирощуванні цукрових буряків — гербіцидний захист. Проте у бренду DEFENDA є повний пакет засобів — від бур'янів, хвороб та шкідників:

Завдяки цим препаратам можна забезпечити ефективний захист цукрових буряків протягом усієї вегетації, що дає можливість отримувати гарні врожаї з високими показниками якості.

«Сучасні технології вирощування дають можливість отримувати досить високі врожаї коренеплодів — це 60-70 т/га. Водночас за правильного захисту та ефективного контролю бур’янів у посівах», — зазначив Юрій Нестерук.

Детальніше зі схемою захисту цукрових буряків можна ознайомитись за посиланням.

Також фахівець додав, що цукровий буряк це культуру Заходу України. Оскільки він любить прохолодну і вологу погоду. Попри те, що клімат на Заході вже змінився, все ж регіон залишається найпридатнішим для вирощування солодких коренів. Звісно, лімітуючим фактором все ж буде волога.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus