Трейдери завалюють Китай дешевою імпортною кукурудзою — Bloomberg

9 квітня 2024 83 0
Трейдери завалюють Китай дешевою імпортною кукурудзою — Bloomberg
Kurkul.com

На китайському ринку спостерігається надлишок кукурудзи — це впливає на внутрішнє виробництво. Багато фермерів через навалу дешевої продукції відмовляються вирощувати зернову. Кукурудза стає економічно невигідною для КНР. Про це пише Bloomberg.

За інформацією, ціни на кукурудзу в Китаї найнижчі за останні три роки. Китайська митниця вже вжила заходів для зменшення надлишку внутрішньої пропозиції та підтримки цін для фермерів перед наступним посівним сезоном.

Як зазначає видання, в країні офіційно діє квота на ввезення 7,2 млн тонн кукурудзи, для яких діє тариф у 1%. Все понад це вже обкладається митом у розмірі 65%. Однак кукурудзу, яка привозиться на митні території, можна змішувати з іншими інгредієнтами та переробляти на корм для тварин, який потім імпортується за нижчим митом.

Як зазначили у Bloomberg, китайська митниця попросила деяких трейдерів обмежити поставки іноземної кукурудзи в митні зони, щоб зменшити надлишок внутрішньої пропозиції та підтримати ціни для фермерів перед сезоном посіву.

«Будь-який крок головного імпортера щодо обмеження поставок іноземної кукурудзи, швидше за все, посилить тиск на світові ціни», — йдеться у повідомленні.

До слова, Китай скуповує дешеве зерно по всьому світу, зокрема і в Україні. За останні два тижні, як підтверджують експерти ринку, Китай скуповував на міжнародному ринку багато тонн фуражного зерна. Так, країна, що є найбільшим імпортером зерна у світі, скористалася зниженням цін до найнижчого рівня за останні три роки. 

Читати за темою: Покупці неохоче закуповують кукурудзу в очікуванні стабілізації попиту ззовні — брокери

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus