Польща масово блокує та повертає українську продукцію

10 квітня 2024 82 0
Польща масово блокує та повертає українську продукцію
pixabay

Поляки останнім часом не лише блокують фури з українським зерном на кордоні, а все частіше почали бракувати різні продукти імпортовані з України. Їх вилучають із продажу та відправляють назад.

Так, днями Польща заблокувала імпорт з України трьох партій бубликів загальною вагою понад 5,3 тис. кг.

Про це повідомила воєводська інспекція якості торгівлі сільськогосподарською та харчовою продукцією (IJHARS) у Ряшеві Підкарпатського воєводства Польщі.

«JHARS в Ряшеві видала розпорядження про заборону реалізації в Польщі трьох партій бубликів (5338 кг), імпортованих з України, через низький вміст вологи та жиру, а також високий вміст цукру. Рішення підлягає негайному виконанню», — повідомили у воєводській інспекції.

Раніше торгова інспекція за якістю сільськогосподарської та харчової продукції Польщі (IJHARS), яка знаходиться в Любліні, заборонила реалізацію на території Польщі трьох партій українського морозива.

Сумарна вага забракованого продукту — 8,48 т. Причина бракування — невідповідність товару заявленим кондиціям. У процесі транспортування продукт був розморожений, а згодом заморожений знову.

Крім того, як стало відомо, кількома днями раніше ще одна партія українського морозива була забракована у Познані. Сумарна вага тієї партії становила 1,44 тонни. Але причина бракування була інша. У складі продукту не був задекларований підсолоджувач аспартам. Тобто були не дотримані умови маркування продукту.

До слова, попереднього тижня Інспекція з питань сільського господарства та якості харчових продуктів Польщі наклала рекордний штраф у розмірі 1,5 млн злотих (€350 тис.) на імпортера, який поставив з України технічний ріпак та фуражну пшеницю, а потім змінив їх цільове використання на продовольче. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus