Попит почав штовхати ціни на українську пшеницю вгору

10 квітня 2024 4189 0
Попит почав штовхати ціни на українську пшеницю вгору
Kurkul.com

Ціни на українську пшеницю, на яку є великий попит на світовому ринку, почала рости. Про це розповіли аналітики сільгоспкооперативу ПУСК.

Як зазначається, умовні ціни на пшеницю на базисі СРТ до кінця тижня складуть близько $175/т в дунайських портах, $170/т в глибоководних портах та $198-203/т на базисі DAP Констанца. 

«За очікуваннями, попит на пшеницю буде й надалі рухати ринок пшениці вгору», — прогнозують аналітики.

Читайте також: Логістика буде вирішальним чинником впливу на внутрішню ціну зерна у новому сезоні

Також у ПУСК зазначили, що у квітні з України вже експортовано 541 тис. т пшениці.  

«Частина продукції, яку не вдалося вивезти в березні, буде відправлена з України у квітні. Тому саме в цьому місяці можемо вийти на рівень експорту 3 млн т. Імпортери готові чекати поставки пшениці, попит на яку росте. Збільшення попиту підтримується прогнозами падіння виробництва в ЄС, США та Україні, тобто по всім ключовим експортерам», — зазначили аналітики.

Також вони додали, що перші оцінки експортного потенціалу української пшениці в новому сезоні вже знижені на 3-4 млн тонн.

«І хоча на українському СРТ-ринку минулого тижня відбулося просідання цін, ринок оживає, ціни повертаються на попередні рівні і будуть зростати. Наш основний конкурент — російська пшениця — подорожчала за останні тижні на $8-10 за тонну. Як мінімум на $2-3 за тонну піднімуться цінники на українську пшеницю до кінця тижня», — підсумували в аналітичному департаменті ПУСК.  

Читати за темою: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus