Україна ратифікувала оновлену угоду про вільну торгівлю з Канадою

10 квітня 2024 14 0
Україна ратифікувала оновлену угоду про вільну торгівлю з Канадою
Depositphotos

Верховна Рада пі час засідання 10 квітня ухвалила закон «Про ратифікацію угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою».

Відповідний законопроєкт №0242 в цілому підтримали 317 депутатів.

Про це у Telegram написав перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, нардеп від фракції «Голос» Ярослав Железняк.

Він зауважив, що йдеться про внесення змін до угоди про вільну торгівлю між двома країнами, яка укладена ще у 2017 році. Зокрема, вони поширюють її дію на сферу послуг.

Нагадаємо, члени верхньої палати парламенту Канади (Сенату) затвердили нову угоду про вільну торгівлю з Україною (CUFTA)ще 19 березня. Щоб підприємці обох країни змогли скористатися перевагами Угоди, її ще мала ратифікувати Україна.

Як пояснили в канадському Уряді, модернізована CUFTA сприятиме відкритій, передбачуваній та інклюзивній торгівлі, підвищить прозорість, зменшить витрати для бізнесу та підтримає економічне відновлення та довгострокове процвітання України. Угода зміцнює торговельні відносини, заохочує інновації та сприяє економічному зростанню як для канадців, так і для українців, створюючи хороші робочі місця та місцеві вигоди.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus