Попри виклики «українське чорне золото» лишається ліквідним та прибутковим товаром

15 квітня 2024 538 0
Попри виклики «українське чорне золото» лишається ліквідним та прибутковим товаром

Будівництво «Старокостянтинівського ОЕЗу» на фініші. Вже розпочалась закупівля продукції у фермерів.

Про це розповів комерційний директор компанії «Кернел» Олександр Головін в інтерв'ю «Старокостянтинівський ОЕЗ вже працює на 50% потужності і набирає обертів» на Latifundist.com.

«Завод вже працює на 50% потужності та набирає обертів. Ми почали з соняшника — ОЕЗ оснащений двома лініями переробки. Далі будемо експериментувати з ріпаком та соєю. Умови для цього є — це дуже потужний завод як з погляду переробки — до мільйона тонн продукції на рік, так і з погляду зберігання — 120 тис. т одночасного зберігання насіння соняшника», — розповів Олександр Головін.

За його словами, залишок, який сьогодні є, дозволить на 15-20% навантажити завод саме ріпаком.

Олександр Головін також зазначив, що у закупівлі зернових культур у фермерів і експорті до кінця цього маркетингового року планується вийти на близько 3 млн т збіжжя.

Крім того, планують забезпечити сировиною — насінням соняшника і ріпаком — поточні заводські потужності.

«Великих запасів ми в останні роки не робили, тому планово рухаємось в цьому напрямку в досить комфортному режимі. По закупівлі олійних плануємо вийти на показник 2,8 млн т», — додав комерційний директор.

Також Олексій Головін розповів, що компанія очікує потужний урожай соняшника в Україні у 2024 р. — із логічних міркувань, що виробники, якщо і будуть змінювати свій сівообіг, то не на зменшення посівних площ під соняшником.

«Адже, попри виклики останніх сезонів, «українське чорне золото» лишається ліквідним та прибутковим товаром», — підсумував Олександр Головін.

Нагадаємо, станом на 12 квітня соняшником в Україні засіяно 470,1 тис. га.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus