Вітчизняним сирам все складніше конкурувати з дешевою європейською продукцією

17 квітня 2024 25 0
Вітчизняним сирам все складніше конкурувати з дешевою європейською продукцією
Kurkul.com

Продажі сиру вітчизняного виробництва припинили зростання, а імпорт суттєво збільшився. Про це розповіли аналітики видання «Інфагро».

«У найближчій перспективі сири не подешевшають, але акції з великими знижками стануть масовими. Та навіть цінові знижки врятують не всіх виробників, адже імпорт сиру досить суттєво зріс», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, європейські сири дешеві і вітчизняній продукції з ним конкурувати стає все складніше. За перший квартал імпорт твердого, напівтвердого та білого сиру зріс на 12%. У тому числі завезено суттєвий обсяг твердих/напівтвердих сирів, які складають найбільшу конкуренцію вітчизняним сироварам. А імпорт плавленого сиру зріс на чверть.

«Проте впевненості в подальшому суттєвому збільшенні імпорту поки немає. Девальвація гривні трохи відлякує імпортерів», — зазначили аналітики видання.

За їх даними, на фоні загострення проблеми з внутрішніми продажами, українські виробники сирів намагаються збільшити продажі на закордонні ринки. Проте це не завжди вдається.

Читайте також: Пані Юпітер з Харківщини планує відновити роботу школи кондитерського та сирного мистецтва

Так, експортні продажі напівтвердих сирів у першому кварталі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року впали на 11%.

«Ще гірше виглядає динаміка експорту напівтвердих сирних продуктів. Їх продажі у першому кварталі скоротилися майже на чверть. В перспективі,  експорт цього товару ще більш суттєво впаде», — підсумували в «Інфагро».

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus