На Рівнеазоті модернізують цехи з виготовлення аміаку та аміачної селітри

22 квітня 2024 43 0
На Рівнеазоті модернізують цехи з виготовлення аміаку та аміачної селітри
Kurkul.com

З 13 квітня на ПрАТ «Рівнеазот», який входить до азотного холдингу OSTCHEM Group DF Дмитра Фірташа, відбулась планова зупинка та початок робіт з модернізації двох цехів — аміаку та аміачної селітри. Про це повідомила пресслужба OSTCHEM.

Як зазначається, на період ремонтної кампанії планується проведення робіт зі зменшення парникових викидів, оптимізації витратних коефіцієнтів, скороченню втрат різних видів енергії та відповідно покращення показників собівартості готової продукції. 

Також повідомляється, що у 2024 році капітальні інвестиції Group DF в азотний бізнес OSTCHEM складуть близько €86 млн. 

«OSTCHEM  безперебійно пройшов високий сезон. З початком низького сезону, потужностей «Черкаського «Азоту» цілком достатньо, щоб задовольнити існуючий попит на ринку. Ми не просто розпочинаємо обов’язкову щорічну ремонтну кампанію, передбачену регламентами. Ми продовжуємо модернізувати виробничі майданчики, підвищувати енергоефективність наших виробництв та реалізовувати проєкти, що зменшать ризики на тлі очікуваних блекаутів та можливих аварійних відключень», — прокоментував керівник з корпоративних комунікацій Group DF Олег Арестархов.

Також в пресслужбі додали, що виробництво мінеральних добрив на «Рівнеазоті» буде швидко перезапущено щойно попит на мінеральні добрива відновиться. 

Нагадаємо, на початку квітня видання INFOINDUSTRY повідомляло про зупинку «Рівнеазоту» на місяць. Експерти пов’язували її зі скороченням попиту на основну продукцію.

Проте в Group DF спростували цю інформацію.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus