На Чернігівщині побудують найбільший в Україні крохмальний завод

20 травня 2016 134 0
Найпотужніший завод із виробництва крохмалю будують на Чернігівщині
Чернігівська ОДАНайпотужніший завод із виробництва крохмалю будують на Чернігівщині

На Чернігівщині компанія «Вімал» розпочала будівництво заводу з виробництва крохмало- та картоплепродуктів, пише прес-служба Чернігівської облдержадміністрації.

За проектом об’єкт має стати найбільшим такого роду заводом в Україні.

«Продукція підприємства «Вімал» здебільшого експортноорієнтована і має сталий попит у світі. Тому спорудження нового заводу є більш ніж виправданим», — сказав один із засновників підприємства Віктор Лазар.

Підприємство виготовлятиме різноманітні крохмалепродукти — модифіковані крохмалі для багатьох галузей промисловості як на закордонні ринки, так і для потреб українських підприємств. До прикладу, є намір замістити імпортний фармацевтичний крохмаль на внутрішньому ринку нашим.

«Загалом різноманітні модифіковані крохмалі зі зміненими якостями застосовуються у понад чотирьохсот технологічних процесах промисловості, що робить ринок його збуту дуже широким. А з огляду на те, що продовольче споживання картоплі в усьому світі зменшується, переробка картоплі і взагалі поглиблення переробки сировини – є майбутнім для України – тому треба із сировинної бази переорієнтовуватися на країну – виробника високоякісної продукції», — вважає Віктор Лазар.

Також власники та управлінці «Вималу» акцентували увагу на тому, що 70% обладнання планується виготовити самим підприємством, а новий завод забезпечить роботою понад півтори сотні людей.

Довідка:

«Вімал» — приватне багатопрофільне підприємство, що розпочало здійснення інвестиційного проекту будівництва, працює на Чернігівщині ще з 1992 р. Його початкова спеціалізація — встановлення теплопунктів, наладка котелень. Та вже за два роки у Дроздівці Куликівського району був збудований та почав роботу цех із виробництва крохмалю потужністю 50 тонн на добу. З часом, розвиваючи виробничі потужності — створивши підприємства-сателіти з вирощування картоплі (у 2004 р.) і будівельну компанію, яка спеціалізується на промислових об’єктах – зерносушильних і переробних — та виготовляє обладнання для переробної галузі аграрного сектору, підприємство набрало обертів, що дало змогу розпочати наступний проект — побудову крохмального заводу потужністю 1200 т на добу.

Виконано за допомогою Disqus