Аграрії зберуть на 36% більше гречки

8 серпня 2016 77 0
В Україні валовий збір гречки очікується на рівні 174,2 тис. т
en.wikipedia.orgВ Україні валовий збір гречки очікується на рівні 174,2 тис. т

В Україні валовий збір гречки очікується на рівні 174,2 тис. т, що на 36% більше, ніж торік, пише прес-служба Мінагропроду.

У 2016/17 МР очікується збільшення пропозиції гречки на внутрішньому ринку, що може спричинити зниження її ціни. А за попередніми оцінками у 2016/17 МР на ринку може бути спожито близько 150-160 тис. т зерна гречки.

«Крім того, активізовано роботу ПАТ «Аграрний фонд» з метою формування запасів гречки урожаю 2016 р. Наразі у ПАТ «Аграрний фонд» у наявності є 283 т гречки. За форвардними угодами товариством вже законтрактовано 3,6 тис. т зерна гречки урожаю 2016 р. Загалом ПАТ «Аграрний фонд» планує законтрактувати 10 тис. т гречки нового врожаю», — сказано у повідомленні.

Разом з тим Антимонопольний комітет України продовжує розслідування на ринку гречаної крупи. Наразі, повна інформація від учасників ринку відсутня, а фактичні ціни реалізації фасованої гречки в окремих випадках у травні-червні 2016 р. сягали 50 грн/кг.

«Комітет вважає за доцільне відстежити весь ланцюг постачання товару на полиці торговельних мереж. Уже визначено 25 найкрупніших постачальників гречки до загальноукраїнських торговельних мереж, які опитуються стосовно обґрунтованості підвищення цін на кінцеву продукцію», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що отримана інформація дасть можливість визначити розміри торговельних надбавок вторинних виробників (оптової ланки виробників, що здійснюють фасування товару) і зробити висновки стосовно впливу таких учасників ринку на кінцеву ціну товару для споживача.

Виконано за допомогою Disqus