На Полтавщині селяни заблокували роботу свинокомплексу

15 серпня 2016 173 0
 Блокування «Сільських традицій»
pravyysektor.info Блокування «Сільських традицій»

Жителі смт Білики (Полтавська область) блокують місцевий свинокомплекс «Сільські традиції». Селяни заблокували під'їзд до комплексу, повідомляє прес-служба «Правого сектору».

Місцеві активісти доклали максимум зусиль, аби змусити власників свинокомплексу принаймні виконувати чинні природоохоронні норми. Перепробували низку методів: громадські слухання, направлення звернень, поїздки на сесію обласної ради.

Читати по темі: На Полтавщині вимагають закрити свинокомплекс

«Зараз селянам увірвався терпець. Після того, як попередні методи не допомогли, вони перейшли до блокування підприємства і вимагають його закриття», — сказано у повідомленні.

Також додається, що причин для цього більш, ніж достатньо. Поголів'я свиней суттєво перевищує допустимі норми. Очисні споруди так і не збудовані. Існують серйозні побоювання щодо забруднення ґрунтових вод. Окрім того, життя у п'ятитисячному селищі отруює сморід.

«Масла у вогонь підливає ще й той факт, що «Сільські традиції» раніше належали російському бізнесу (тоді вони називалися «Ясные зори»). Після Майдану, під тиском громади, власник ніби змінився, і відбувся ребрендинг. Проте активісти запевняють, що підприємство й надалі тісно пов'язане з російським бізнесом», — йдеться у повідомленні.

Не обійшлося без інцидентів. Уже в перший день блокування автівка наїхала на одну з учасниць акції.

За словами селян, інтереси свинокомплексу активно лобіює колишня в.о. Білицького селищного голови Наталія Левантівцева.

Виконано за допомогою Disqus