Латвійці наблизять молочні ферми Чернігівщини до стандартів ЄС

8 листопада 2016 88 0
Латвійці будуть співпрацювати з трьома фермерськими господарствами
naroomanewsonline.com.auЛатвійці будуть співпрацювати з трьома фермерськими господарствами

Латвійські експерти діляться з чернігівськими аграріями досвідом створення сучасних молочних ферм, пише прес-служба Чернігівської обладержадміністрації.

Заходи проходять у рамках реалізації латвійсько-українського проекту «Підвищення потенціалу малих та середніх молочних ферм в Чернігівській області для досягнення стандартів якості ЄС».

«Навчити молодь заробляти гроші, живучи в селі. Показати селянам, що корова це не «домашній улюбленець», а хороший бізнес – наша головна мета», — зазначив експерт-консультант по ветеринарній медицині Дайніс Арбіданс.

Латвійські фермери на відміну від українських селян вже пройшли шлях від колгоспів СРСР до сучасних молочних ферм з продукцією європейської якості. Саме цими знаннями вони і приїхали ділитися з тими, хто зацікавлений і хоче навчатися.

«Зокрема, в рамках свого візиту до України латвійці будуть співпрацювати з трьома фермерськими господарствами: ЧАФ «Тарасовка» Коропського району, ЧСП «Степаныч» Семенівського району, «Напорівське» Чернігівського району. Після інспектування, зазначених ферм, латвійські експерти проведуть круглі столи та майстер-класи для груп фермерів. Також запланована зустріч з представниками Інституту сільськогогосподарської мікробіології», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що після навчального семінару, який буде тривати з 7 по 12 листопада, будуть сформовані методичні рекомендації, якими зможуть користуватися всі фермери. У You Tube буде розміщений ролик з аналізом всіх проведених заходів та коментарями латвійських експертів.

Виконано за допомогою Disqus