Учасникам «антирейдерського майдану» вдалося досягти позитивних зрушень — Томич

19 листопада 2016 58 0
Іван Томич виступає з промовою під час «антирейдерського майдану»
Kurkul.comІван Томич виступає з промовою під час «антирейдерського майдану»

Учасникам «антирейдерського майдану» вдалося досягти певних кроків від влади для захисту фермерів від рейдерських захоплень. Про це в ексклюзивному коментарі Kurkul.com повідомив президент АФЗУ Іван Томич.

«В четвер в мітингу взяли участь трохи менше людей, але ми роздали свої вимоги представникам влади та провели прес-конференцію у ВРУ з заступником голови аграрного комітету Івченко», — розповідає голова асоціації.

За словами Івана Томича, в п’ятницю 18 листопада почали створювати робочу групу по розробці нового законопроекту щодо продовження мораторію на продаж землі. Окрім цього, аграрний комітет ВРУ найближчим часом повинен розглянути внесення змін до земельного і цивільного кодексу щодо виключення емфітевзису.

Ще одним позитивним кроком уряду Іван Томич вважає, те, що 16 листопада набула чинності постанова Кабміну №806, яка регулює на підзаконному рівні вимоги антирейдерського закону № 1666-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності», що набув чинності 2 листопада.

Читати по темі: Іван Томич: Фермерам погрожують перед антирейдерським майданом

«Ми не виходили на акцію в п’ятницю через святкування Дня працівників сільського господарства. На вихідні акції теж не планувалися, оскільки до понеділка стоїть термін виконання наших умов. Зрозуміло, що в повному обсязі до цього терміну вони не будуть виконані, тому в понеділок будемо приймати рішення щодо продовження протестів шляхом опитування голів обласних асоціацій», — розповів про плани мітингувальників Іван Томич.

За словами президента АФЗУ, 21 листопада протестні акції також не плануються через урочистості, пов’язані зі святкуванням Дня гідності і свободи та третьої річниці Майдану.

Андрій Губін, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus