Бюджетний комітет підтримав 1% ВВП держпідтримки для аграріїв на п’ять років

6 грудня 2016 62 0
Тепер рішення за Верховною Радою
kievvlast.com.uaТепер рішення за Верховною Радою

Сьогодні, 6 грудня, Бюджетний комітет Верховної Ради України схвалив направлення 1% від вартості валової продукції сільського господарства на підтримку аграрного сектору, пише прес-служба Мінагропроду.

«Бюджетний комітет підтримав нашу пропозицію про щорічне фінансування галузі у розмірі 1% вартості валової продукції сільського господарства. Вперше ця норма встановлюється на 5 років. І цього року вона складає 5,5 млрд грн. Дякую бюджетному комітету за підтримку», — сказав міністр агарної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

За його словами, принцип послідовності вперше закладений в бюджетному процесі. Для галузі це означає, що хто б не був наступним міністром, у законі України, у Бюджетному кодексі, буде записано, що 1% треба віддати і передбачити у бюджеті на АПК.

«З нетерпінням чекаю позитивного рішення Парламенту», — додав він.

Довідково:

Проект Закону «Про державний бюджет України на 2017 рік» прийнято Верховною Радою України у першому читанні 20 жовтня 2016 р. Після доопрацювання Кабінетом Міністрів України 15 листопада 2016 р. проект був направлений до ВРУ. 6 грудня Бюджетний комітет ВРУ розглянув зазначений законопроект.

Виконано за допомогою Disqus