Фермери закликали уряд розвивати фермерські господарства

6 грудня 2016 91 0
Іван Томич,  президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України
kurkul.comІван Томич, президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України

Україна повинна перейти до нової аграрної політики, в основі якої будуть особисті фермерські господарства. Про це заявив президент Асоціації фермерів та приватних землевласників Іван Томич на засіданні Ради АФЗУ «Наука і фермери об’єднують зусилля з метою збереження і розвитку українського села».

За словами Івана Томича, в Україні має запрацювати сільська поселенська мережа як одна з ключових ланок у створенні нової аграрної політики.

«Нам потрібно забезпечити перехід аграрної політики від олігархічного устрою до нової якості європейської сільської поселенської мережі, де в основі особисті фермерські господарства», — зачитав президент АФЗУ зі звернення до Кабінету Міністрів України та інших органів державної влади України.

На його думку, основним завданням Мінагропроду у наступному році має стати підтримка та розвиток фермерства, в тому числі через забезпечення виконання відповідних законів та надання фінансової підтримки.

«У бюджеті 2017 р. має бути передбачено виконання законів про фермерські господарства, про особисті фермерські господарства, про сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи в напрямку розвитку сільської поселенської мережі», — зауважив Іван Томич.

Він також повідомив, що цього року фермери ще не отримували матеріальної підтримки від держави.

«У цьому році не дали ще жодної гривні на підтримку фермерів», — сказав він.

На його переконання, у наступному році фермери також не зможуть скористатися бюджетною підтримкою, хоча в бюджеті закладено виділити на підтримку АПК 1% від вартості валової продукції сільського господарства.

Олександр Ярощук, Кurkul.com

Виконано за допомогою Disqus