На Луганщині профліцей незаконно передав фермеру земельну ділянку вартістю 12 млн грн

7 грудня 2016 38 0
Проф-технічний ліцей передав земельну ділянку 477 га вартістю понад 12 млн грн
kurkul.comПроф-технічний ліцей передав земельну ділянку 477 га вартістю понад 12 млн грн

На Луганщині проф-технічний навчальний заклад передав земельну ділянку 477 га вартістю понад 12 млн грн приватній особі для ведення фермерського господарства. Повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Наразі, в суді йде повернення незаконно вилучених особливо цінних земель, які були неправомірно вилучені з користування професійно-технічного навчального закладу зі зміною їх цільового призначення.

«Встановлено, що земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які перебували у користуванні навчального закладу, передано в оренду приватній особі зі зміною цільового призначення, а саме з земель для наукових та дослідних цілей на землі для ведення фермерського господарства. Прокуратурою області заявлено позовну заяву про визнання незаконними та скасування наказів і укладених на їх підставі договорів оренди земель, загальна вартість яких становить понад 12 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Наразі позов перебуває на розгляді Господарського суду Луганської області.

Додається, що відповідно до ч. 1 ст. 150 Земельного Кодексу України, землі дослідних полів науково-дослідних установ і навчальних закладів відносяться до особливо цінних земель. Віднесення особливо цінних земель державної чи комунальної власності до земель інших категорій здійснюється за погодженням з ВРУ.

Виконано за допомогою Disqus