На Сумщині визначили механізм підтримки органічних виробників до 2020 р.

9 січня 2017 85 0
Загальний бюджет програми становить 650 тис. грн
suzou.netЗагальний бюджет програми становить 650 тис. грн

У Сумській області діє механізм підтримки органічних виробників. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки голови Сумської облдержадміністрації Микола Подопригора, пише прес-служба ОДА.

За його словами, в обласній програмі розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Сумської області на період до 2020 р. прописано механізм підтримки суб’єктів господарювання, зайнятих у цій сфері.

«Зокрема, з обласного бюджету пропонується відшкодування 50% витрат, пов’язаних із отриманням сертифікату на виробництво органічної продукції, але не більше 15 тис. грн у рік для одного суб’єкта господарювання. Загальний бюджет програми на період дії Програми становить 650 тис. грн.

Разом з тим, з боку підприємців на сьогодні не спостерігається високої активності та звернень на отримання відшкодування. Тому необхідно об’єднати зусилля для стимулювання органічного виробництва, популяризації якісної продукції місцевих товаровиробників та підвищення її конкурентоспроможності, зазначив він.

«Це реальна ефективна модель, яка діє і повинна дати позитивні результати. Якщо буде зацікавленість підприємців-виробників органічної продукції, ми будемо розглядати можливість збільшення фінансування на сертифікацію. Тому наше спільне завдання – перевести розвиток органічного землеробства у практичну площину», – наголосив він.

Виконано за допомогою Disqus