Компенсацію з держбюджету отримають ті аграрії, що сплачують податки — Кучер

9 лютого 2017 138 0
У цьому році сільгоспвиробники мають можливість отримати більші кошти, ніж минулого року
thedairymomУ цьому році сільгоспвиробники мають можливість отримати більші кошти, ніж минулого року

КМУ затвердив порядок розподілу та використання коштів, передбачених для бюджетної дотації розвитку сільгосптоваровиробників та стимулювання виробництва сільгосппродукції.

Про це в прямому ефірі на парламентському телеканалі Рада розповів народний депутат України Микола Кучер.

Він додав, що аграріїв позбавили спецрежиму оподаткування, однак, на заміну був прийнятий цей компенсаторний механізм, який передбачає компенсації, в першу чергу тим аграріям, які займаються усіма видами тваринництва, овочівництвом, фруктами та інше.

«Вчора механізм затверджений постановою КМУ і ті виробники, які працюють на внутрішній ринок отримають кошти з державного бюджету», — наголосив нардеп.

Він повідомив, що якщо говорити конкретно про суми, то цей механізм для багатьох сільгоспвиробників навіть вигідніший ніж був у минулому році. Наприклад, минулого року сільгоспвиробники отримали 50% ПДВ по м'ясному тваринництву, 80% по молочному, а сьогодні вони мають можливість отримати більші кошти.

Микола Кучер відмітив, що в ідеалі обсяг компенсації може сягати і 100%. Крім того, парламентар звернув увагу, що дуже важливим моментом є те, що компенсація передбачається не тим хто реалізовує продукцію, а хто реалізовує й сплачує податки.

Нагадаємо, що Кабмін прийняв постанову, яка визначає порядок розподілу та використання 4 млрд грн державної підтримки аграрних виробників, передбачених держбюджетом на 2017 р.

Як розповів аграрний міністр Тарас Кутовий, в мехінізмі уточнено два важливі моменти. Перший — встановлено обмеження виплати дотацій птахівникам до 50% від загальної суми. Нагадаємо, раніше учасники ринку критикували уряд та Мінагро за те, що це призведе до отримання левової частки бюджетних коштів одним українським виробником — компанією МХП, яка належить Юрію Косюку. Другий момент — розподіл буде автоматичним.

Виконано за допомогою Disqus