Міграція диких птахів приносить в Україну пташиний грип

16 лютого 2017 180 0
Основним фактором поширення грипу птиці в світі є інфіковані збудником дикі птахи
Finugor.RuОсновним фактором поширення грипу птиці в світі є інфіковані збудником дикі птахи

Основним фактором поширення пташиного грипу в світі є інфіковані збудником дикі птахи. Аналіз шляхів міграції диких ти перелітних птахів каже, що Україна розташована на перехресті кількох міграційних шляхів перелітних птахів, а їх весняні та осінні міграційні перельоти можуть спричиняти розповсюдження патогенних вірусів грипу та хвороби Ньюкасла на території України.

Про поширення високопатогенного пташиного грипу експерти на розповіли «Зернових технологіях» у рамках Дня Франції в Україні.

Під час осінньої міграції в Україну птахи будуть проникати як із півночі, так і з заходу. З півночі це будуть ці птахи, які літували з Білорусі та Прибалтиці, зі сходу — це птахи з центральної та європейської частини Росії.

«За весняної міграції в Україну птахи будуть при проникати як зі сходу, так і заходу. В першому подальшому випадку це будуть ті птахи, які зимували на Балканах, Туреччині, близькому сході та Африці. З західного напрямку будуть летіти птахи що зимували у центральній та західній Європі, зокрема гуси, качки, чайки та інші)», — розповіли експерти.

Нагадаємо, у період з 30.11.2016 по 7 лютого на території України було зареєстровано 9 випадків високопатогенного пташиного грипу.

Зокрема виявлено 4 спалахи високопатогенного пташиного грипу у Херсонській області (1 у дикій природі та 3 у домашніх господарствах) 1 спалах у Одеській області (домашнє господарство) 2 спалахи у Чернівецькій області (1 у природі та 1 у домашньому господарстві) 1 у Тернопільській області (1 у дикій природі) та 1 — Миколаївській області (зоопарк).

Виконано за допомогою Disqus