На Сумщині протестувальники вимагають підвищити закупівельні ціни на молоко

20 лютого 2017 97 0
На думку очільника області підбурення селян йде з боку певних політичних сил
zhitomir.infoНа думку очільника області підбурення селян йде з боку певних політичних сил

За інформацією заступника голови Сумської ОДА Миколи Подопригори, після вжитих облдержадміністрацією заходів на Роменщині протести стихли, але з п’ятниці активізувалися селяни у Буринському та Конотопському районах з вимогою підняти ціну до 6 грн.

Про це повідомляє прес-служба Сумської ОДА.

Голова Сумської ОДА Микола Клочко, не вбачає виходом із ситуації блокування жителями районів молоковозів, які збирають молоко у великих аграрних господарствах. На його думку, тут йде підбурення з боку певних політичних сил. А перекривання дороги можна розцінити мінімум як хуліганство.

Читати по темі: На Сумщині в Роменському районі люди протестують проти зниження закупівельних цін на молоко

«Якщо люди не хочуть здавати молоко, нехай не здають, але яким чином це співвідноситься з блокуванням транспорту. Чому страждає аграрне підприємство, де працюють їхні ж односельчани, і яке здає продукцію за ціну, яку вважає прийнятною. Якщо місцева влада не допрацьовує в чомусь, ідіть і вимагайте від сільського голови, звертайтеся до голови облдержадміністрації, а перекривати шлях і створювати незручності для людей, які не винуваті, – не вихід із ситуації», – переконаний голова облдержадміністрації.

Як доповів Микола Подопригора, на сьогодні проведені наради на рівні голів райдержадміністрацій та сільських голів з тим, щоб налагодити збір молока, підняти його якість і таким чином створити умови для підвищення його вартості до 6 грн.

«Наразі ми переводимо дискусію у площину діяльності кооперативів зі збору молока. Спільно з Департаментом агропромислового розвитку проводимо організаційну роботу, щоб кооперативи виконували свою функцію, а не слугували «прокладкою» між молокозбиральними підприємствами та селянами», – пояснив куратор галузі АПК.

Нагадаємо, на тому тижні жителі сіл Ярошівка, Нова Гребля, що в Роменському районі Сумської області, відмовилися здавати молоко молокозаводам по 4 грн. У результаті окремі підприємства, котрі закуповують молоко у населення, зокрема Ічнянський та Охтирський молокозаводи, підняли ціну на молоко з 4 до 5 грн за 1 літр.

Виконано за допомогою Disqus