У Білорусі продаватимуть заморожених цвіркунів та борошно з них

6 травня 2017 159 0
Цвіркуни — їжа майбутнього
static-ru.relax.byЦвіркуни — їжа майбутнього

У Білорусі з'явилася ферма з розведення комах. Незабаром на прилавки магазинів надійдуть заморожені цвіркуни і борошно з цих же комах, пише «СБ. Білорусь сьогодні».

Ферму з виробництва тарганів і цвіркунів заснував підприємець Сергій Макаров. Зараз комах продають як корм для екзотичних домашніх тварин, а найближчим часом компанія почне освоювати можливість продажу цвіркунів для людей. Всього на фермі Макарова вирощують три види тарганів, два види цвіркунів і два види личинок. Цим процесом займаються досвідчені фахівці. Виробник вважає, що розведення комах для вживання в їжу людьми є дуже перспективним напрямком.

«Зараз ми оформляємо папери для того, щоб частину комах можна було продавати для вживання в їжу людям. Наприклад, цвіркунове борошно або заморожених цвіркунів», — розповів Сергій Макаров.

У такому вигляді на полицях білоруських магазинів можуть з'явитися заморожені цвіркуни.

Чоловік зазначає, що нерозумно займатися цією ідеєю, не скуштувавши самому.

«Ми готуємо їх, як це роблять в Таїланді. Можна смажити у фритюрі або просто на сковороді зі спеціями. Мучного хробака відварюють у підсоленій воді близько хвилини, сушать на деку — виходить класна закуска до пива. За смаком цвіркуни як насіння», — додає підприємець.

Виконано за допомогою Disqus