Аграрії Херсонщини зазнають збитків від неякісного палива

23 червня 2017 166 0
Зернозбиральна техніка у полі
Kurkul.comЗернозбиральна техніка у полі

За останні кілька днів до служб автосервісу звертається велика кількість водіїв з однією й тією ж проблемою. Через неякісний бензин та дизельне паливо виходять з ладу елементи паливної системи. З такими проблемами стикаються не лише водії легкових автомобілів, а й аграрії. Страждає с/г техніка, повідомляє видання Український Південь.

Неякісне пальне призводить до перегріву двигуна. Водій ніяк не може діагностувати несправність і виявляють її лише тоді, коли автомобіль вже не заводиться.Найчастіше механікам доводиться змінювати паливні насоси, форсунки, а також знімати та очищувати від води та бруду паливні баки. Ремонт всієї системи обходиться у 1,5 тис. у.о. і це не межа.

«Найбільше страждають від неякісного пального «дизелі». У нас обслуговуються корпоративні клієнти, і у них багато проблем. На ремонт притягують на евакуаторах дорогі автомобілі від корпоративних клієнтів (кросовери і «паркетники»). Зараз почали «летіти» і паливні системи комбайнів. Уже було два звернення від сільгоспвиробників із Чаплинського та Іванівського районів. У них гаряча пора ― жнива, тому вони вимушені платити шалені гроші за ремонт техніки », ― розповів керівник служби сервісу одного з автоконцернів Петро Куліченко.

Читати по темі: Аграрії Херсонщини почали збирати урожай ранніх зернових

Спеціалісти сервісів пов’язують появу партій неякісного пального з початком жнив на Херсонщині. Крупні постачальники вирішили «під шумок» заробити, заправляючи автоцистерни неякісним пальним. Зрештою, страждають автолюбителі та аграрії. Їм із своєї кишені доводиться оплачувати десятки тисяч грн за ремонт, адже страхові компанії не вбачають у цьому страхових випадків.

Виконано за допомогою Disqus