Аграріям Одещини погрожували стріляниною

29 червня 2017 361 0
Пайовики ТОВ «АІСТ-1»
uacouncil.orgПайовики ТОВ «АІСТ-1»

В День Конституції України, 28 червня, аграріям Одещини невідомі погрожували зброєю та фізичною розправою з метою блокування техніки. Представники нікому не відомого підприємства «Хлібороб півдня» приїхали на поля ТОВ «АІСТ-1» та спробували зібрати урожай.

Про спробу рейдерства повідомляє прес-служба ВАР.

Як повідомив аграрій Володимир Гамарц, на поля приїхало кілька машин з невідомими чоловіками.

«Десь о третій годині дня наші охоронці зустріли на блокпості на в’їзді до поля два мікроавтобуси. В кожному було десь по 25 чоловіків. Іще під’їхали 5-6 забитих під зав’язку легковиків», ― повідомив Володимир Гамарц.

Молодики приїхали на найвіддаленіше поле підприємства.

«Це було одне із найбільш віддалених від центра полів, там вже працювали наші комбайни. Ці молодики почали спиняти комбайни, залякувати комбайнерів. Казали, ми в вас будемо стріляти, бити. Так їм, власне, і вдалося зупинити нашу збиральну техніку», ― розповів аграрій.

З документів чоловіки мали лише три довіреності від підприємства «Хлібороб півдня», яке вже відоме пайовикам ТОВ «АІСТ-1» укладанням фіктивних договорів за спинами людей на оренду земельних ділянок.Читати по темі: Підприємство на Одещині укладає подвійні договори оренди земель

Орендодавці ТОВ «АІСТ-1» підтримали підприємство, та повідомили. Що жодних документів з «Хліборобом» не підписували.

«Ми зібрали орендодавців. Всі до єдиного стали на нашу сторону. Підтвердили цим ділкам, що вони ніяких договорів не підписували. Почали навіть допомагати нам прогнати цих ділків з поля», ― запевнив Володимир Гамарц.

Правоохоронці, яких викликало керівництво «АІСТа», спрацювали дуже оперативно. Вони звільнили поле від непроханих гостей.

«Правоохоронцям вдалося звільнити наше поле від злочинців, але ці ділки погрожували нам і обіцяли повернутися», ― повідомив аграрій.

На його думку «Хлібороб півдня» ― це фіктивна компанія.

«Підприємство «Хлібороб півдня» за три останніх місяці змінило чотири директори і чотири кінцевих бенефіціари. Очевидно, це фіктивна компанія. Але хто цим промишляє, я не знаю», ― зазначив Володимир Гамарц.

На його думку, земля рейдерам не потрібна. Вони зареєстрували фіктивні договори ще взимку 2016 р. і могли приїхати раніше.

Виконано за допомогою Disqus