Петренко та Аваков повинні відповісти за поширення рейдерства ― Слободяник

30 червня 2017 215 0
Іван Слободяник, член Асоціації фермерів та приватних землевласників України
Kurkul.comІван Слободяник, член Асоціації фермерів та приватних землевласників України

Сьогодні в Кропивницькому відбувся мітинг фермерів проти рейдерського свавілля у Кіровоградській області. На мітингу був присутній член АФЗУ Іван Слободяник, який поклав відповідальність за поширення рейдерства на міністра юстиції Павла Петренка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

На мітинг з’їхалися представники постраждалих підприємств, члени АФЗУ, фермери, селяни, бійці АТО та добровольці. Учасники акції заявили про рейдерські захоплення підприємств із застосуванням фізичної сили проти їх працівників та закликали створювати загони самооборони проти такого свавілля.

У своєму виступі Іван Слободяник заявив про те, що рейдерські захоплення на Кіровоградщині — це не локальні події. Подібні випадки сотнями відбуваються по всій Україні протягом останнього року.

«Це приклад не просто рейдерського захоплення, це не просто приклад поліцейського свавілля. Це приклад ставлення сьогоднішньої влади до нас з вами», — обурився Іван Слободяник.

Він закликав учасників мітингу не допустити беззаконня та єднатися у боротьбі з рейдерством.

«З Кіровоградщини має взяти приклад сьогодні вся Україна. З цієї єдності фермерів, аграрної самооборони, ветеранів, селян. Ми закликаємо приєднуватися до цієї акції, тому що це стосується кожного з нас», — заявив представник Асоціації фермерів.

Іван Слободяник також нагадав, що протягом року були акції протесту проти рейдерства під Генеральною прокуратурою, Міністерством юстиції.

«За це несуть відповідальність безпосередньо міністр юстиції Петренко, міністр внутрішніх справ Аваков. Коли бандити намагаються щось в нас забрати, дивує їхня коротка пам’ять», — зазначив Іван Слободяник.

Нагадаймо, що протягом останнього часу від рейдерських захоплень на Кіровоградщині постраждало сільгосппідприємство ТОВ «Нива-2010» у с. Бережинка.

Виконано за допомогою Disqus