Люди нарешті вигнали з с. Добре рейдерів

29 липня 2017 664 0
Вилучена у рейдерів зброя
kurkul.comВилучена у рейдерів зброя

Збройна фаза конфлікту в с. Добре (Кіровоградська область) довкола ПСП ім. Димитрова завершилась — рейдерів нарешті вигнали з території населеного пункту.

Про це повідомив у ексклюзивному коментарі Kurkul.com член аграрного комітету, народний депутат від «Самопомочі» Іван Мірошніченко.

Нардеп разом із членами «Самооборони підприємців» (громадська платформа для боротьби з рейдерами) допомагає селянам протистояти рейдерам і вирішити конфлікт, який тягнеться вже рік.

«27 липня «Самооборона підприємців» та жителі села Добре вигнали рейдерів, які більше року тероризували людей і працювали на ОЗУ. Вони рік керували підприємством, заволодівши ним в незаконний спосіб, підробивши документи на підприємство та завдавши збитки (продали активи та урожай) на 22 млн грн, забрали техніку на $500 тис. та землю. Наразі рейдерів у селі вже немає. Приїхала поліція — вилучила багато зброї. Люди заспокоюються. Але ряд питань лишилися відкритими. Зокрема, хто відповідатиме за те, що поклали господарство? Хто компенсує збитки? Правоохоронці, які нічого не зробили, МВС яке не захистило людей чи нотаріус, який підробив документи?», — каже Іван Мірошніченко.

Нардеп додає, що видворити рейдерів вдалося завдяки згуртованості самих людей та підтримці учасників громадської платформи «Самооборона підприємців».

«Ми бачимо, що платформа з’явилася нещодавно, але вона почала боротися з рейдерством. Перемога в с. Добре — це її перші результати. Тепер всі чекаємо на появу антирейдерської комісії, яку нещодавно попросили створити Президента, прем’єра і голову Мінюсту група народних депутатів», — підсумував він.

Нагадаємо, що спроба рейдерського захоплення ПСП ім. Димитрова почалася ще у серпні 2016 р., коли відбулася перереєстрація підприємства. 19 липня рейдери не пускали на підприємство ПСП ім. Димитрова законного власника Олега Кірова зайняти своє робоче місце попри наявність у нього рішення суду. Раніше сторони домовилися про повернення с/г техніки на зберігання дійсним власникам господарства — братам Кіровим. До переговорів долучилися і представники громадської платформи «Самооборона підприємців» та спілки «Аграрна самооборона України».

Зазначимо, що на Кіровоградщині останнім часом почастішали випадки рейдерських захоплень сільгосппідприємств. Зокрема, ситуація з рейдерами на господарстві «Нива-2010» у с. Бережинка на Кіровоградщині набула всеукраїнського розголосу. Щоб змусити посадовців і поліцію втрутитися у вирішення конфліктів, фермери провели антирейдерське віче у Кропивницькому та передали резолюцію обладміністрації та прокуратурі з відповідними вимогами протидіяти рейдерству в регіоні.

Крім того, народний депутат Іван Мірошніченко повідомляв, що в Україні вже створили платформу із захисту бізнесу від рейдерства. А звернення на ім’я Президента України та прем’єра з вимогою втрутитися та зупинити хвилю рейдерства по країні підтримали понад 100 компаній.

Виконано за допомогою Disqus