Конфлікт між Мрією та Борщівською аграрною компанією виник через 100 га землі

23 серпня 2017 638 0
Збір урожаю
kurkul.comЗбір урожаю

Близько 100 га землі в Тернопільській області стали причиною спору між агрохолдингом Мрія і Борщівською аграрною компанією (БАК).

Наразі Міністерство юстиції скасувало договори оренди на землю Борщівської аграрної компанії, а Мрія планувала зібрати урожай на спірній земельній ділянці.

Kurkul.com від власного джерела стали відомі нові подробиці земельного спору Мрії і Борщівської аграрної компанії.

За попередньою інформацією, співпрацю із селянами Борщівського району Мрія припинила ще в 2014 р., а тепер хоче повернути собі паї, які обробляє БАК із 2015 р.

«Наше село співпрацювало з «Мрією» дуже давно, спочатку конфліктів не було, вони давали зерно, все у нас було нормально. Останній договір у нас був зареєстрований у 2009 р., він дійсний 5 років, пройшло 5 років — ніхто до нас не звертається, не приїжджає. Приїхала представник від «Мрії», зібрала збори, сказали, що не будуть продовжувати, потім сказали, що будуть продовжувати. Люди не знали, що робити. До нас звернулися із Борщівської аграрної компанії, нам підійшли умови і люди попідписували договори», — розповідає мешканка с. Цигани Борщівського району Ольга Савчик.

За словами іншого селянина Івана Михайлюка, Мрія вже «замучила» місцевих селян судовими спорами.

«Не мають ні тракторів, ні комбайнів, нічого не мають, ввійшли в ті кредити. Представників їх ми жодного не бачили, хто вони, де вони знаходяться. А якщо чесно, то вони нам просто заважають», — пояснює Іван Михайлюк.

Селяни кажуть, що Мрія зумисне намагається «вимучити» пайовиків, аби вони здалися і віддали їм землю. Але люди вдруге на ті ж граблі не наступатимуть і запевняють, що не хочуть мати справ з цією фірмою.

Нагадаємо, що підприємство «Колос Агро Шумськ» на Тернопільщині також доводить в суді своє право обробляти майже 1 тис. га землі, на які претендує агрохолдинг «Мрія».

Імовірно, агрохолдинг після виходу з кризи планує повернути у своє користування й інші землі. Однак фермери поки бояться розголосу таких конфліктів, бо часто інша сторона обіцяє так звану «мирову угоду» з поділом урожаю або просто залякує.

Читайте за темою: Колос Агро Шумськ відстоює свої права на землю в конфлікті з Мрією

Виконано за допомогою Disqus