Так вариться сир сулугуні

Фермерське Госпордарство Куркуляндія — як все починалось

ФГ Куркуляндія 18 жовтня 2015 710 0

Давайте знайомитись! Називайте мене Сашко Куркуль. Ні, не подумайте, це не моє справжнє прізвище. Боже борони.

Справжнє моє прізвище дівчата з сайту Kurkul.com дозволили мені не називати. Вони таки вмовили мене завести блог у них на сайті і розказувати крок за кроком як ми створюємо Фермерське Госпордарство «Куркуляндія».

З пів року назад ми з товаришами відкрили виробництво сиру. Кавказькі сичужні сири робимо — ну там сулугуні, адигейський, імеретинський, бринза, повинні знати.

100% натуральний продукт скажу вам — беремо 10 кг молока, додаємо краплю натурального ферменту, варимо, і на виході маємо 1 кілограм сиру. Справжній грузин нам технологію ставив. Усе по чесному.

Але так блін сталось, що десь в той же час коли ми запускали своє виробництво, Данон закрив свій київський завод Галактон і переніс свое виробництво на два своїх інших заводи — в Херсон і в Кременчуг. А наше виробництво якраз під боком у одного із цих їх двох заводів. І як ви вже мабуть здогадались, якісного молока нам знайти важко.

Прийняли ми рішення будувати свою молочну ферму. Рішення на перший погляд просте, але то тільки на перший погляд :)

Історія буде довга — запасайтесь попкорном і терпінням!

P.S. Писати будемо щотижня. У неділю. До пори до часу ми не будемо називати ані справжніх імен, ані назв населених пунктів. Але все решта буде правда :)

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою