27 листопада 2017, 15:40, Земля

На Запоріжжі надходження плати за землю на  130 млн перевищує минулорічний показник

З початку року надходження плати за землю у Запорізькій області склали майже 911 млн грн, що на 130 млн перевищує рівень сплати у січні-жовтні 2016 р., повідомляє пресс-служба Головного управління ДФС у Запорізькій області.

Близько 80% від загальної суми забезпечили платники-юридичні особи, перерахувавши до бюджету 722 млн, фізичні особи  — 189 млн.

«На зростання доходів бюджетів від цього платежу впливає прийняття органами місцевого самоврядування нових ставок земельного податку та розмірів орендної плати та застосований у 2017 р. підвищений коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки землі — 1,06. Крім того, запровадження нової грошової оцінки землі у деяких населених пунктах, у тому числі, в обласному центрі, дозволило отримувати більші суми. На зростання надходжень також вплинула реєстрація нових платників, укладання додаткових угод до діючих договорів оренди тощо», — повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко.

Також вона наголосила, що заходи з детінізації у сфері земельних відносин та належна сплата за земельні ділянки забезпечує бюджетам територій додаткові фінансові ресурси, оскільки плата за землю повністю зараховуються до місцевих скарбниць та бюджетів об’єднаних територіальних громад.