12 грудня 2017, 16:10, Україна

Уряд визначить новий порядок дії системи блокування податкових накладних

Система моніторингу оцінки ризиків (СМКОР) призупиняє дію на два місяці. За цей час Кабінет міністрів має визначити новий порядок дії системи блокування податкових накладних, про це йдеться в матеріалі Kurkul.com.

Верховна рада прийняла зміни до Податкового кодексу, згідно з якими, вводяться нові тимчасові правила реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування. Усі податкові накладні, реєстрація яких зупинена відповідно до критеріїв оцінки ступеня ризиків, мають бути зареєстровані в Єдиному реєстрі з 2 січня 2018 р.

Проте, це не буде стосуватися таких податкових накладних/розрахунків коригування:

— станом на 1 грудня 2017 р. не подані пояснення та документи;

— станом на 1 грудня 2017 р. прийнято рішення про відмову в реєстрації та по яких не розпочаті процедури адміністративного або судового оскарження.

Нагадаємо, що 17 серпня 2017 р. українські підприємці мітингували під Кабінетом Міністрів України і вимагали скасувати наказ Мінфіну, яким блокують реєстрацію податкових накладних. За даними Держказначейства, за час роботи системи блокування (5 місяців), було додатково заморожено на ПДВ-рахунках 1,5 млрд грн обігових коштів компаній.